вівторок, 4 грудня 2007 р.

Ищу уродливого дебила для создания отчаянного положения

Отримавши свободу й можливість заробляти великі гроші, жінки відчули себе самостійними, сильними й незалежними. Вони радісно відкинули старі соціальні правила, за якими всі раніше знали «Як треба» чоловікові доглядати за дівчатами. Досить вже суспільству і батькам вказувати жінкам на те, за кого виходити заміж — і це добре, правда. Погано те, що нових правил нема, ну не з'явились вони поки.

Зараз можна все — і ранній секс, і секс до шлюбу, і дітей ростити нерозписаними — так на здоров'я, оточуючі не те, що не дорікнуть, а й просто не помітять навіть. Це просто супер. Але фігня ж у тому, що оскільки зараз «Можна все», кожна дівчина змушена встановлювати правила для себе самої. Звідси так багато різних наївних питань у різні журнали, так багато чудових постів у щоденниках: дівчата просто намагаються зрозуміти, а що взагалі — «норма», на які поняття їм орієнтуватись? Як знайомитись, що називається «побаченням», хто за що повинен платити, коли можна починати трахатись, а коли — жити разом? Ці запитання мучать мільйони дівчат.

Правил немає. А без правил дівчата отримали не свободу, замість свободи їм підсунули невизначеність. Ніхто не розуміє — що добре, що погано, а що нормально. Орієнтуватись можна лише на гламурні журнали, але ж ми чудово знаємо, які нещасні в особистому житті авторки вигадують усяку дурницю в гламур, на серіали або на тих, хто живе по сусідству, а вони найчастіше прикрашають дійсність або іноді, навпаки, прибіднюються, щоб ніхто не заздрив.
І що найсмішніше — під час відсутності правил, якщо щось відбувається не так, як хотілось, майже всі дівчата чомусь завжди вважають, що вони самі винні. Тобто, як би вони не кричали, що «Мужики — козли!», але в глибині душі кожна вважає, що це вона щось недогледіла і недоробила.

А насправді — хоч чоло розбийте, дівчата, все одно взаємини завжди контролює чоловік. Тому що навіть якщо жінка тепер сама знайомиться із чоловіком, сама платить за себе на побаченнях, сама вирішує коли й з ким трахатись, і стверджує, що це дає їй відчуття свободи, відчуття сили, відчуття влади над чоловіками, насправді контролю над взаєминами в неї зараз менше, ніж було колись. Просто тому, що не існує ніяких правил, і саме чоловік контролює стосунки простим вибором «Подзвонити — не подзвонити», контролює «Приїхати — не приїхати» і, врешті-решт, «Як назвати те, що у нас з тобою» — це теж контролює чоловік, саме тому, що немає ніяких загальноприйнятих норм і правил у взаєминах.

Починайте створювати нову норму, нові правила того, що «добре». Не для чоловіків — боже збав. Роздуми на тему «Яким повинен бути чоловік, щоб я звернула на нього увагу» — ця справа для гламурних дівчат, щось типу «Якого кольору повинен бути героїн, щоб я на нього підсіла», ні, звісно, не для чоловіків потрібні ці нові правила, чоловіків і так влаштовує те, що зараз відбувається. Візьміть на себе обов'язок розписати нові правила для тих, кому їх зараз до відчаю не вистачає — для жінок. Я давно зрозумів, що правила не позбавляють людину свободи, саме правила свободу як раз і створюють.

Самі або з кимось разом, але головне — твердо й безаппеляційно, візьміться прямо по пунктах писати щось типу — «У кожної дівчини повинно бути мінімум п'ять пар трусів!», «Давати потрібно на третьому побаченні!». Щось в стилі «Передаємо сигнали точного часу». У жодному разі я не маю на увазі давати поради, типу «Усім треба прокидатись о восьмій!» Поради давати нерозумно, для такої дурниці у нас «Космополітан» та «Наталі» є, а потрібно просто й легко фіксувати нову норму.

Нехай інші обурюються «Як можна заздалегідь сказати, кому коли давати?» Ніхто не каже, що правила не можна порушувати, хто дає на першому побаченні або не дає до п'ятого — теж молодці, але правила повинні бути, щоб будь-яка дівчина могла глянути до вас у блог і прочитати, що є таке, що «нормально», і що початок шостого сигналу знову хоч чомусь відповідає.

Повірте, як тільки буде задана нова норма для дівчат, ситуація поступово почне виправлятись.